Jon Packer

Web Developer

Hei! Dette er en norsk oversettelse av min CV. Det kommer helt klart til å bli en del feil, da det er bare en indikasjon på mitt ferdighetsnivå på skriftlig norsk, og ikke noe jeg har fått sjekket av andre 😀.

Utdannelse

Arbeidshistorikk

2008 - Frontend Developer Intern hos Creative Audio (nå BIAMP)
2010-2011 - Web & iOS App Developer hos Creative Intersection
(Flyttet til Norge 01/01/2012)
2012-2018 - Full Stack Developer & medeier @ BRIK

Teknologisk Erfaring

Jeg skal prøve å kombinere både min erfaring og min preferanse her på det samme stedet. Dette er langt fra alt jeg har arbeidet med, men det bør gi deg en indaksjon over hva jeg liker å jobbe med. Jeg liker alltid å lære meg nye ting, så hvis det er noe her som mangler: jeg er klar til å lære :).

Web Frontend

Jeg kan jobbe med eller uten jQuery. Jeg har holdt på å bruke Backbone i produksjon i nesten 5 år, og har et "love/hate" forhold til den. Jeg har jobbed med React på et par små personlige prosjekter, og hadde likt å prøve med det på noe større. Jeg foretrekker å skrive JavaScript uten preprocessors, men er også komfortabel f.eks CoffeeScript. Jeg liker pug for templating og stylus for CSS, men jeg kan leve uten.

Web Backend

I likhet med mange andre, startet jeg tidlig med PHP. I 2011 oppdaget jeg node.js og ble litt forelsket. Jeg har brukt node som backend på mange diverse prosjekter siden. Noen ganger må man bruke andre verktøy, og har holdt meg kjent med PHP- av og til jobber jeg med Craft og WordPress. Jeg har litt erfaring med ASP.NET, Rust (Iron) og Ruby on Rails.

Innen node-verden, har jeg mye erfaring med express og koa. Jeg har også brukt mye browserify i produksjon, men ikke så mye webpack.

Databaser

SQL-basert databaser er noe alle må jobbe med av og til, og det er jeg komfortabel med. Jeg jobber noenlunde ofte med vedlikehold av sider som bruker MySQL som database.

Jeg har brukt en del tid med en Graph Database som heter Neo4j. Jeg skrev og vedlikeholder en noe populær driver for den for node som som heter seraph.

Jeg har erfaring med Redis, MongoDB, og litt erfaring med CouchDB.

Ops

Jeg jobber ofte med docker, nginx, varnish i en AWS kontekst. Jeg er komfortabel med Unix-basert systemer.

Native

Jeg skrev og publiserte en del apper for iOS i Objective-C som en del av min første jobb. De siste årene har jeg skrevet et par native iOS apper med Swift, og en tvOS med Apple sin JavaScript-basert TVMLKit.

Jeg har brukt en del tid på å lære litt React Native som en del av et hobbyprosjekt, og liker det så langt (med hadde ikke sagt at jeg er erfart ennå).

Annet

Jeg er vant til å bruke en del av Adobe-suite'n, inkludert Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects og Lightroom. Jeg er veldig godt vant til Photoshop, After Effects og Lightroom, og har en del erfaring med de. Jeg vet hvordan å bruke et kamera og lys for å ta opp video av god kvalitet, og redigere den med hjelp av Premiere (og After Effects om nødvendig).

Case Studies

Jeg bruker min arbeidstid stortsett på å utvikle og vedlikeholde BRIK sitt videosystem, men det er noen andre prosjekter jeg har jobbet med i det siste også:

Cottontails Bergen (source)


Jeg designet og implementerte nettsiden til The Cottontails, en swingdanseklubb i Bergen. Siden var skrevet med node (express) på backend, og pug og stylus på frontend. Jeg også eksperimenterte med å ha det som en nettside uten database. Den bruker Contentful for statisk innhold som oppdateres kun 1-2 ganger i året, og bruker ellers APIen til Facebook for å vise nyheter og eventer.

Seraph (source) & Seraph-Model (source)

Drivere jeg skrev og vedlikeholder for Node.js for Neo4j. Dette har vært et langtids prosjekt som er mye i bruk hos BRIK. Et par smertepunkter med dette prosjekter har vært å støtte brytende endringer til Neo4j, og det evig-skiftende landskap av node.js idiomer (f.eks migreringen fra callbacks til promises).

Norges Toppidrettsgymnas

ntg.no
Hos BRIK implementerte jeg NTG sine nye nettsider i Craft, med en design fra Sommerseth Design. Siden bruker Craft (en PHP-basert CMS), med en liten mengde JS, og Stylus. Som en del av prosjektet, skrevet jeg en skreddersydd Craft-plugin som henter sosialmedieoppdateringer fra Facebook og Twitter.

Olympiatoppen

olympiatoppen.no
Hos BRIK designet og ettermonterte jeg responsive funksjoner på Olympiatoppen sin nettsiden. Utfordringen her var å designe en responsiv versjon av designet, som funket med den svært stor mengde innhold som er på nettsiden. Som en del av prosjeket laget jeg jquery.tap.

MBCC Beer List (source)


Jeg utviklet en appcache-basert progressive web-app for en ølfestival jeg besøkte i 2016, og brukte en del tid på å utvikle det videre for den samme festivalen i 2017. Når man er frakoblet funker den som en liste over alle ølene. Når man får tilgang til internett, viser den andre besøkende sine ratinger, og har integrasjon med sosialmedier (Untappd).

VinmonopoletDiff (source)

En liten nettside som leser fra APIet til Vinmonopolet, og sjekker forandringer i produktlistene fra time til time hos enkelte butikker. Jeg laget dette i sent 2017 da Vinmonopolet begynte med hyppige ølslipper uten å publisere noe eller si fra om de nye produktene. Jeg jobbet videre med dette prosjektet i 2018 og så offentliggjorde det i mars.

Makibot (source)


Et morsomt sideprosjekt for å automatisere sushibestilling fra en lokal sushirestaurant på slack. Skrevet for node.js.

Design: Cottontails Danseklubb

Jeg har laget noen forskjellige logoer, gjort noe fotografi, laget en hand-lettered wordmark og noen plakater for Cottontails Danseklubb i Bergen (hvor jeg er medlem og instruktør). Noen eksempler:

Cottontails poster-bilde (wordmark hand lettering, fotografi):

(Bilde skjult i print-versjonen)

Plakat, Swingin' in the Rain 2017 (vektorgrafikk og referansefotografi) :

(Bilde skjult i print-versjonen)

Plakat, Learn to Dance Lindy Hop 2015 (grafikk og fotografi):

(Bilde skjult i print-versjonen)

Videoarbeid: Olympiatoppen og BRIK

Jeg har utført noe videoarbeid for BRIK og Olympiatoppen (gjennom BRIK). Dette involverte noen gjenbrukbar titler og mellomtitler, og produksjon av en reklamevideo for BRIK.

Demoreel, titler for Olympiatoppen (titteldesign, animasjon og expressioner i After Effects):

(Vimeo video skjult i print-versjonen)

Reklamevideo for BRIK (lys, audio, kamera, redigering og gradering i Premiere):

(Vimeo video skjult i print-versjonen)

Foredrag

Som en del av kontoret jeg deler med noen andre IT-bedrifter i Bergen, holder vi en liten konferanse (Revolverconf) to ganger i året. Der har jeg snakket noen ganger, som og det kan du se her:

Neo4j

Service Worker

CSS Grid

CSS Units

(YouTube videoene er skjult i print-versjonen)

Annet

Hvis du vil vite noe annet om meg, så er det bare å skrive en epost :).